Sivuhenkilöt

Rouva Takeda

Nimi: Ikue Takeda
Ikä: 48
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Opettaja Lazuliten ammatillisessa akatemiassa (Pokémon Centerin hoitaja-linja)
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Rouva Takedanakin tunnettu Ikue Takeda työskentelee Lazulite Cityn ammatillisen akatemian pokémon centerin hoitajan linjan pääopettajana, ja toimii näin Miwan pääohjaajana kouluaikoina. Hän on luonteeltaan vaativa ja varsin äksy nainen, joka vaatii opiskelijoiltaan ehdotonta tarkkuutta. Miwa ei juurikaan pidä hänestä. Vaikkakin on syytä huomauttaa, että Miwa pääsi Lazuliten Ammatilliseen Akatemiaan pitkälti rouva Takedan suosittelemana.

Tiimi: Audino

Kaupan myyjä

Nimi: Fumio Abe
Ikä: 50
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Kaupan myyjä
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Kassasetänä esitelty huonotuulinen ja äreä mieshenkilö työskentelee yhdessä Lazuliten Supermarketeista, eikä hän arvosta yhtään että Rie antaa Growlithensa kulkea pallonsa ulkopuolella hänen liikkeessään. Ilmeisesti kaupungin villiintyneet vanhat lemmikkipokémonit aiheuttavat hänelle vaivaa rirhuen marketin takana olevalla kujalla, ja tulevat joskus myös markettiin ruokavarkaisiin. Kassasetä mainitseekin nauttivansa siitä kun saa lähettää Conkeldurrinsa näiden kimppuun.

Tiimi: Conkeldurr

Nobuko Saeki

Nimi: Nobuko Saeki
Ikä: 26
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Tarjoilija Hotelli Lazulitessä
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Nobuko on Miwan vanhin sisar. Hän on luonteeltaan ystävällinen ja ymmärtäväinen. Hän tuntuu toimivan perheensä sovittelijana, ainakin silloin kun Himeko ja Miwa tappelevat. Hän on myös hyvätapainen ja kohtelias – varmasti sisaruksista vastuun tuntoisin. Nobuko työskentelee Lazuliten suurimmassa hotellissa tarjoilijana. Vapaa-aikanaan hän kouluttaa sähköhiiri-tyyppisiä pokémoneja.

Nobuko on perheestä se joka välittää Miwasta ja tämän tekemisistä aidosti, eikä aina jaksa Himekon draamailua. Ja useasti tuo huomauttaakin Himekolle että liika on liikaa.

Ulkonäöltään Nobuko on nätti, hoikka nuori nainen jolla on melko päivettynyt iho. Hänellä on vaaleanruskeat hiukset – usein nutturalle pään taakse nostettuna, ja turkoosit silmät. Hän ei juuri muistuta Miwaa ulkonäöllisesti. Hmm..

Tiimi: PluslePachirisuDedenne

Himeko Saeki

Nimi: Himeko Saeki
Ikä: 23
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Ei mikään. Kuvittelee kaiketi olevansa prinsessa
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Himeko on Miwan toiseksi vanhin isosisko. Hän on Saekin perheen prinssessa ja draamakuningatar. Himeko on se jolle ei ikinä saa sanoa ei, sillä muuten tapahtuu hirveitä. Tällä nuorella naisella on hirvittävä temperamentti ja siskosten isovanhemmat tuntuvat hemmottelevan häntä, välttyäkseen hänen draamailultaan.

Miwa ja Himeko eivät tule toimeen ollenkaan. Himekolla on tapana piikitellä Miwaa, lisäksi tuo tuntuu vahtivan Miwan tekemisiä, kenties saadakseen hänet kiinni jostain luvattomasta – josta hän voi sitten mukavasti vinkua isovanhemmille. Hän myös kritisoi Miwan tekemisiä kuten koulusta lintsaamista vaikka on itse koko päiväinen tyhjän toimittaja. Kouluttajana Himeko ei ole kaksinen, sillä antaa pokémoniensa tehdä mitä mielivät, minkä takia ne ovat muiden perheen jäsenten kiusana.

Himeko on ulkonäöltään nätti, ja tietää sen. Hän korostaa usein ulkonäköään tuhdilla meikkikerroksella ja värjäilee usein hiuksiaan. Himekolla on kauniisti ruskettunut iho, tuuheat punertavan vaaleiksi värjätyt pitkät hiukset sekä kapeat vihreät silmät. Ei ole hänkään Miwan näköinen. Hmm…

Tiimi: LinooneFurretAromatisse

Kotoko Saeki

Nimi: Kotoko Saeki, yleisimmin vain ”Isoäiti”
Ikä: 66
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Entinen pokémon-kasvattaja
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Kotoko on Miwan ja tämän sisarusten isoäiti, ja sisarusparven isän äiti. Hän on entinen – jo nyt eläkkeelle jäänyt kasvattajamuori, joka tuntuu nauttivan matkustelusta näin eläkepäiviensä ilona. Mutta toisaalta hän viihtyy hyvin kotonakin, lapsen lastensa puuhia seuraillen. On syytä kuitenkin huomauttaa että matkustellessaan Kotoko kuitenkin pyrkii välttämään Iron Bridgeä ihan periaatteesta. Mummeli tuntuu syyttävän sillan rakentamattomuutta siitä että hänen poikansa ja tämän vaimo kuolivat lauttaonnettomuudessa ennen aikojaan.

Luonteeltaan Kotoko on huolehtiva ja varsin luottavainen. Hän vaalii rauhaa ja hiljaisuutta ennen kaikkea, eikä pidä siitä että hänen talossaan haastetaan riitaa. Kotoko on hyvin avarakatseinen vanhus ja sietää jos mitä, aina Himekon käytöksestä samaa sukupuolta oleviin rakastavaisiin, mutta varastelu menee hänellä yli hilseen. Vaikka täytyy kyllä sanoa että tämä mummeli on vähän turhan sinisilmäinen siihen mitä hänen ympärillään tapahtuu. Kunnon isoäidin tavoin hän hemmottelee usein lapsen lapsiaan, erityisesti Himekoa, jota Kotoko tuntuu lähes palvovan. Kyllä mummo pitää Miwastakin, mutta Miwalle on käynyt harvinaisen selväksi, että hän pitää Himekosta enemmän.

Kotoko on ulkonäöltään pienikokoinen naisihminen, jonka ruskeat hiukset ovat näin iän myötä alkaneet haalistua. Mummelilla kuvataan olevan sinivihreät silmät, muuten tuo jää aika vähälle kuvaukselle.

Tiimi: Eipä ole

Izumi Saeki

Nimi: Izumi Saeki, yleisimmin vain ”Isoisä” tai Kotokolle ”Rakas”
Ikä: 69
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Valokuvaaja
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Izumi Saeki on Miwan ja tämän sisarusten isoisä sekä sisarusparven isän isä. Hän on onnellisesti naimisissa Kotokon kanssa. Iästään huolimatta Izumi on pesun kestävä valokuvaaja, joka tekee töitä niin Lazulitessa kuin muuallakin Diamandiassa – tilauksesta. Ukkeli nauttii työstään täysin siemauksin, ja ottaa keikkoja (vaimonsa ärtymykseksi) lomamatkoilla. Hän suhtautuu vaimoaan ymmärtäväisemmin Iron Bridge-asiaan, eikä kanna kaunaa siitä, että siltä rakennettiin vasta kun hänen poikansa, tämän vaimo ja kasa muita ihmisiä menehtyi lauttaonnettomuudessa.

Luonteeltaan Izumi on paljon järkevämpi kuin vaimonsa. Hän ymmärtää näkemäänsä ja kuulemaansa Kotokoa paremmin, ja osaa jopa haistaa valheet, joten hänelle ei parane valehdella. Vaikka Izumi onkin rento vanhus, hän ei voi sietää muutamia asioita, valehtelu ja varastelu mukaan lukien. Hän on hyvin ankara Miwaa kohtaan, mitä tulee tytön ”harrastukseen” mutta toisaalta ei myöskään sorru paapomaan Himekoa, vaan pyrkii kohtelemaan kaikkia kolmea saman arvoisesti.

Ulkonäöltään Izumi on harmaantuva vanhus, jota ei sen kummemmin tarinassa kuvailtu. Ukolla on vihreät silmät.

Tiimi: Eipä ole

Sakura Shidou

Nimi: Sakura Shidou
Ikä: 19
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Opiskelija (Pokémon Centerin hoitaja)
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Sakura Shidou on Miwan kovaääninen luokkatoveri, jonka kanssa Miwa ei yllättäen tule toimeen. Sakuralla on tapana paasata paskaa Miwasta uusille tulokkaille – kuinka ollakkaan, Miwan selän takana. Tämä ei tosin melkein ikinä toimi, sillä Miwa onnistuu aina jotenkin ilmestymään paikalle. Sakuraan Miwa suhtautuu kylmän rauhallisesti, eikä välitä tuon vaahtoamisesta.

Sakura on luonteeltaan aikamoinen päälle päsmäri, mutta ennen kaikkea muuta, mallioppilas. Hänelle on tärkeää näyttää olevansa paras, mutta koska Sakura sortuu usein juoruiluun, ei hän ole luokkansa suosituimpia tyyppejä. Miwaa hän karsastaa siksi, ettei Miwa tunnu ottavan kouluja vakavissaan, ja pitää tätä jonain etuoikeuksien kalastajana. On syytä huomauttaa että vaikka Sakura onkin luokkansa parhaimmistoa, kamalan välkky tyttö ei sentään ole.

Ulkonäöltään tuo on kaiketi nätti, mikäli pitää tytöistä joilla on pistävän kirkkaan pinkit hiukset. Sakura tekee paluun Aurora-tarinoiden ensimmäisistä luvuista, nykyään tosin Miwan luokkatoverina, joka ei ole luopunut asenteestaan, edes näissä uusissa tarinoissa.

Tiimi: Happiny

Lilja Janvier

Nimi: Lilja Janvier
Ikä: 16
Kotikaupunki: Laverre City, Kalos
Ammatti: Vaihto-oppilas (Pokémon Centerin hoitajaopiskelija)
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Pelkkänä vaaleahiuksisena hoitajana esitelty, Sakuran seurassa oleillut hiljainen tyttö, joka teki Miwan kanssa samaa vuoroa Lazuliten suurimmassa pokémon centerissä. Tyttö on oikeastaan Kalos-alueelta saapunut opiskelija, joka täydentää tutkintoaan tekemällä töitä oppisopimuksella Diamandian alueella.

Ehkä häntä nähdään tulevaisuudessakin.

Tiimi: ComfeyBraixenBulbasaur

Dahlia Crane

Nimi: Dahlia Crane
Ikä: 12
Kotikaupunki: Lacunosa Town, Unova
Ammatti: Kouluttaja
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Nuori kouluttaja joka saapui Diamandiaan rahtilaivan mukana salamatkustaen. Laivan saapuessa satamaan Dahlia jää kuitenkin kiinni salamatkustamisesta ja kouluttajaansa puolustamaan saapunut Eevee saa potkut kylkeensä. Niin Dahlia lähtee etsimään Pokémon Centeriä, huolissaan siitä että hänen rakkaalta Eeveeltään on luita poikki. Eevee näytti kuitenkin olevan kunnossa, joten kenttätöissä oleva Miwa kehotti tyttöä hakemaan sen myöhemmin takaisin.

Dahlian luonteesta on paha sanoa mitään. Hän vaikuttaa normaalilta söpöltä nuorelta tytöltä, mutta kenties hänellä on omat syynsä Diamandiaan tuloon.

Hänellä näkyy olevan melko rähjäiset vaatteet ja olkapäille ulottuvat ruskeat lainehtivat hiukset.

Tiimi: EeveeWoobatCottonee

Michi Yoshioka

Nimi: Michi Yoshioka
Ikä: 26
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Pokémon Centerin hoitaja
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Sakuran serkku, joka on työskennellyt Lazuliten suurimmassa Pokémon centerissä sen jälkeen kun valmistui Lazuliten Ammatillisesta Akatemiasta. Nykyään tuo työnsä ohella ohjaa nuoria hoitaja-oppilaita pokémonien hoidossa.

Luonteeltaan aika rento nuori mies, jolla on kärsivällisyyttä vaikka muille jakaa. Hän on myös hyvä ihmistuntija.

Pitkä ruskettunut aika komea nuori mies, jolla on laventelin väriset hiukset ja tummat silmät. Jes, yksi Aurora-tarinoiden vanhoista sivuhahmoista.

Tiimi: Eipä mainittu

Yuu Asahi

Nimi: Yuu Asahi, tunnetaan myös kasvattajana
Ikä: 59
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Ammatti: Kasvattaja
Ensiesiintyminen: Kolmas luku

Hän on vanha mies, joka asuu eräässä Lazuliten lähiössä. Hän kasvattaa talossaan Nidoraneja ja niiden kehitysmuotoja. Toisinaan hän vastaanottaa nuoria Nidoraneja kouluttajilta, ja yrittää etsiä näille uudet kodit. Rigel oli tällainen tapaus.

Rauhallinen ja tarkkaavainen vanhempi mies, jolla on parempi ihmistuntemus kuin voisi luulla. Hänellä on harmahtavat punaiset hiukset. Rigel kutsuu häntä vain kasvattajaksi.

Tiimi: NidorinaNidoran naarasNidoran naarasNidoran naaras