Päähenkilöt

Miwa Saeki

Miwa ”Olen mieluummin varas, kuin valehtelija.”
Nimi: Miwa Saeki
Ikä: 20
Syntymäaika: 24.10, Skorpioni
Kotikaupunki: Lazulite City, Diamandia
Persoona: ISFP-A (Seikkailija)
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Miwa Saeki on tarinan päähenkilö. Hän on parikymppinen tytöntyllerö, joka näyttää nuoremmalta kuin on. Hän opiskelee tarinan alussa Lazulite Cityn Ammatillisessa Akatemiassa Pokémon Centerin hoitajan linjalla – vaikka opiskelu ei näyttäisi Miwaa kiinnostavan.

Luonteeltaan Miwa on oikeastaan aika sisukas, sanavalmis ja temperamentinen. Muiden silmissä tyttö vaikuttaa lähes tulkoon kiltiltä naapurin tytöltä, mikä kertoo paljon siitä, miten paljon muut oikeastaan tietävät Miwasta. Miwa pitää naamansa yleensä viilipytyn peruslukemilla. Miwaa ei oikeasti kiinnostaisi tehdä mitään, hän katsoo elämää aika skeptisesti ja uskoo ettei mistään tule kuitenkaan mitään. Miwa ei juuri jaksa muita ihmisiä, ystävätään Rietä lukuun ottamatta ja tulee huomattavasti paremmin toimeen pokémonien kuin muiden ihmisten kanssa. Perheessään Miwa tuntee itsensä usein – syystä tai toisesta, olonsa ulkopuoliseksi. Muu perhe ei ainakaan arvosta Miwan eräitä taipumuksia, joihin kuuluu mm. turistien taskujen tyhjennys. Tytön huonoimpia puolia tuntuvat olevan pitkävihaisuus ja katkeruus. Hän myös inhoaa valehtelua.

Ulkonäöltään Miwa on – kuten sanottua, nuoremman näköinen kuin hänen tulisi olla. Hänellä on hoikka ruumiin rakenne sekä pitkät, jokseenkin lainehtivat tummanruskeat hiukset, jotka on useimmiten sidottu kahdelle saparolle. Vaikka Diamantian sääolot ovat varsin lämpimät, Miwan iho pysyy syystä tai toisesta kalpeahkona. Miwalla on vaaleansiniset silmät ja hän on aika pienikokoinen. Vaatteina Miwa suosii tavanomaisia vaatteita: mustaa pitkähihaista, jonka päällä hänellä on harmahtavan vihreä t-paita. Jaloissa mustat lyhyet legginsit ja siniset löysät shortsit. Kenkinä tytöllä on punaiset pitkävartiset joka sään saappaat. Hiukset on aina sidottu sinivihreillä nauhoilla. Vaikka Miwa ei hirveästi koruista välitäkkään, tytöllä on aina kaulassaan kullattu sydänriipus, joka tuntuu olevan hänelle tärkeä.

Miwalla on tapana nimetä pokémoninsa tähtien tai tähtikuvioiden mukaan.

Tiimi: Nidoran, ♂ "Rigel"

Miwan tiimi

Lonely nature, highly persistent Rigel

Nimi: Rigel
Laji/Sukupuoli: Nidoran, uros
Erikoiskyky: Rivarly
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Rigel on Miwan ensimmäinen pokémon. Tämä itsepäinen ja varsin kärttyinen nuori Nidoran karkasi kasvattajaltaan ja päätyi kujalle nälkäisten villipokémonien saartamaksi. Rie ja Miwa sattuvat kuitenkin paikalle ja näin Nidoran pelastuu – vaikka se ei olekkaan kiitollinen saamastaan avusta. Nidoran on kuitenkin loukkaantunut, joten Miwa ottaa pokémonin hoiviinsa. Sen hoitaminen käy kuitenkin työstä, sillä Rigel uskoo vakaasti ettei tarvitse apua. Se saa kuitenkin huomata että elämä Miwan luona on paljon jännempää kuin kasvattajan luona oleskelu, joten se päättää jäädä. Miwa nimeää Nidoranin Rigel-tähden mukaan.

Luonteeltaan Rigel on vaikea, itsepäinen ja yleensä huonolla tuulella. Se väittää kiven kovaan ettei pidä kenestäkään eikä tarvitse kenenkään apua. Lajilleen tyypillisesti Rigel on varsin agressiivinen ja varsinainen kovanaama. Se joutuu usein juuri näiden luonteen piirteidensä takia pulaan – sillä useimmiten ärsyttää vääriä tyyppejä. Rigel on rohkea, mutta enemmän tyhmän rohkea, se viihtyy hyvin omissa oloissaan, eikä erityisemmin pidä lajinsa naaraspuolisista edustajista, pitäen näitä ärsyttävinä. Rigel inhoaa kiusaajia ja valheita, joihin se suhtautuu hyvinkin agressiivisesti. Rigel kuitenkin puolustaa heikompiaan, joten ehkä sillä on mukavampikin puoli.

Rigel tuli alun perin kasvattajalle joltain kouluttajalta, jonka Nidorina oli Rigelin äiti. Ilmeisesti Rigelin isä oli shiny, mutta koska Rigel ei perinyt shiny-väritystä isältään, se jätettiin kasvattajalle Lazuliteen. Rigel inhoaa tästä syystä äitiään ja shinyja pokémoneja. Se haluaa kasvaa nopeasti ja tulla vahvaksi.

Rie Kawakami

”Vaan joskus lähteminen on paras ratkaisu.” Rie

Nimi: Marie Kawakami
Ikä: 17
Syntymäaika: 14.4, Oinas
Kotikaupunki: Rubilite Town, Diamandia
Persoona: INFP-A (Sovittelija)
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Rie on Miwan ainut ystävä Lazulite Cityssä. Kuten Miwa, myös Rie opiskelee Lazuliten ammatillisessa akatemiassa, jossa tyttö opiskelee tanssia. Rie on kotoisin Rubilitesta, mutta asuu itsenäisesti Lazulitessa – oikeastaan tytön perhe asui alun perin Johton alueella, mutta he muuttivat Diamantiaan syystä tai toisesta. Rie on taitava tanssimaan, hän erikoistuu klassiseen balettiin ja unelmoi pokémon-esiintyjän urasta. Ennen pitkää Rie jättää Lazuliten taakseen kokeillakseen kuinka hyvin pärjää maailmalla, hän ottaa Miwan mukaansa, sillä alkoi pahasti näyttää siltä, ettei Lazulitessa pysyminen ollut Miwalle hyväksi.

Rie on iästään huolimatta varsin terävä ja itsenäinen lapsi. Hän on varsin sarkastinen ja kyyninen tyttö, mutta ystäviään ja pokémonejaan kohtaan lämmin ja välittävä. Baletti ja esiintyminen pokémoniensa kanssa on Rien intohimo ja hän onkin näissä taitava. Rie nuoresta iästään huolimatta tietää tarkalleen mitä haluaa ja osaa pitää puolensa. Hän ei kuitenkaan ole järin hyvä solmimaan siteitä muihin ihmisiin, näin ollen Lazuliten ikioma outolintu, Miwa on hänen ainoa ystävänsä. Kuten Miwa, myös Rien huonoin puoli on tytön katkeruus. Hän ei siedä petollisuutta tai kaksinaamaisuutta, minkä takia Rie ei ole järin luottavainen muita ihmisiä kohtaan, mutta arvostaa pokémoniensa kumppanuutta yli kaiken.

Rie on hoikka ja urheilullisen näköinen teini, hänellä on jokseenkin pyöreähköt kasvot. Tytöllä on meripihkan väriset suuret silmät ja puoli pitkät, tummat hiukset jotka on useimmiten sidottu leteille. Ulkonäöltään Rie siis muistuttaa kilttiä koulutyttöä. Vaatetukseltaan tyttö suosii käytännöllisiä vaatteita, tummansinisiä farkkuja, violettia paitaa ja mustaa liiviä. Esiintymisasut ovat hänellä hyvin yksinkertaisia.

Siinä missä Miwalla on tapana nimetä pokémoninsa tähtien mukaan, Rie nimeää otuksensa balettien ja oopperahahmojen mukaan.

Tiimi: BrionneGrowlithe

Rien tiimi

Modest nature, somewhat of a clown
Benno
Nimi: Benno
Laji/Sukupuoli: Brionne, uros
Erikoiskyky: Torrent
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku
Kehittyi: Ennen ensimmäinen luku

Benno on Rien aloituspokémon, jonka tyttö sai lahjaksi tädiltään, Alola-alueelta Poppliona, aloittaessaan opintonsa Lazulitessa. Esiintyessään Benno vaikuttaisi olevan Rien luottopokémon, ja nuo pelaavatkin hyvin yhteen ja tuntuvat olevan hyvin läheisiä keskenään. Rie nimesi Bennon Joutsenlampi-baletin sivuhahmon, prinssi Siegfriedin ystävän mukaan.

Luonteeltaan Benno on reipas ja leikkisä. Se pitää esiintymisestä Rien rinnalla ja alkaakin olla työssään taitava. Benno ei kuitenkaan mahtaile, sillä on aika vaatimaton kaveri luonteeltaan. Se on puhelias ja aika hupsu mutta hyvin sympaattinen Brionne, joka tosin vaikuttaa aika yksinkertaiselta tapaukselta. Tovereitaan kohtaan Benno on rohkaiseva ja sosiaalinen. Se toimii tavallaan koko tiimin tukipilarina.

Benno tuli alun perin Alola-alueelta, jossa Rien täti on edelleen lomailemassa Rien isosiskon kanssa. Rie sai Bennon lahjaksi, kun näytti siltä että perhe-elämä Rubilitessa meni päin prinkkalaa. Saatuaan nuoren Popplion, Rie päätti lähteä Lazuliteen opiskelemaan tanssia ja esiintymistä Benno kumppaninaan.

Brave nature, alert to sounds
Manon
Nimi: Manon
Laji/Sukupuoli: Growlithe, naaras
Erikoiskyky: Flash Fire
Ensiesiintyminen: Ensimmäinen luku

Manon on Rien toinen pokémon, se oli aikoinaan yksi Lazulitea vaivaamista hylätyistä lemmikkipokémoneista. Nuori Growlithe loukkaantui pahasti eräässä reviirikiistassa, Rie löysi koirapokémonin kujalta ja vei sen Miwan luo – joka pokémon centerin hoitajan koulutuksella osaisi ehkä auttaa. Tarinan alussa Manon on toipunut hyvin ja siitä on tullut pysyvästi Rien tiimin jäsen. Rie nimesi Growlithen Manon-baletin päähenkilön mukaan.

Luonteeltaan Growlithe on rohkea ja oikeudenmukainen. Lajilleen tyypillisesti Manon on hyvin uskollinen kouluttajalleen ja onkin tätä kohtaan hyvin suojeleva. Manon nauttii täysin siemauksin uudesta elämästään Rien kanssa ja on hyvin kiitollinen sekä kouluttajalleen että sitä hoitaneelle Miwalle, jotka pelastivat sen hengen. Manon on hyvin leikkisä ja nauttii kävelyistä – minkä takia tämä energiaa pursuava pokémon onkin suurimman osan ajastaan ulkona poképallostaan.

Manon oli alun perin, joko jonkun hylkäämäksi tullut pokémon, tai villiintyneeseen laumaan syntynyt pokémon, jonka nimi oli alun perin Raisa. Erään reviirikiistan jälkeen läheisen marketin omistaja lähetti Conkeldurrinsa koirien kimppuun. Muu lauma jätti Manonin kujalle oman onnensa nojaan. Se olisi varmasti kuollut sinne ennemmin tai myöhemmin, mutta Rie löysi sen ajoissa ja tytön kävi Growlithea sääliksi, minkä takia tyttö kiikutti loukkaantuneen koiran Miwan luo ja ennen pitkää Manon toipuikin hyvin.

Eiji Matsubara

Eiji Nimi: Eiji Matsubara
Ikä: 21
Syntymäaika: 21.7, Rapu
Kotikaupunki: Tourmaline City, Diamandia
Persoona: Puolustaja (ISFJ-A)
Ensiesiintyminen: Toinen luku

Eiji tupsahtaa Miwan elämään toisessa luvussa, kun poika tulee Lazuliten suurimpaan pokémon centeriin, hänen Cubonensa loukkaannuttua ottelussa. Näin ollen Miwa olettaa Eijin olevan Diamandiaa kiertävä kouluttaja. Mutta kuten Aurora-tarinaa joskus lukeneet muistavat Eiji toimii erään rikollisjärjestön leivissä ja on hyvissä väleissä sen johtajan kanssa. On vähän vaikea sanoa mitä tuo puuhasi Lazuliten vierailullaan, oliko Eiji kenties vain käymässä, vai hoitamassa työtehtäviään. Hmm…

Pojan luonteesta on paha sanoa mitään, ainakin Miwan on vaikea saada selvää Eijistä. Selvästi tuo välittää paljon pokémoneistaan ja ainakin vaikuttaisi olevan kohtelias ja hyvän tuulinen nuori mies. Mutta Eijillä on myös viekkaampi puolensa, mikä auttaa häntä rikollisen hommissa. Harva nimittäin uskoisi että tämä mukava poika voisi halutessaan kyniä heidän taskunsa puhtaiksi.

Eiji on ulkonäöltään perus kouluttajan näköinen, hän pukeutuu rentoihin, löysiin vaatteisiin joissa hänen on helppo liikkua. Ruumiin takenteeltaan Eiji on melko urheilullisen näköinen, hänellä on tuulen tuivertamat likaisen vaaleat hiukset ja violetit silmät.

Tiimi: CuboneQwilfishPoochyena