Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on Mustavalkoinen?

Mustavalkoinen on paikka jonne kerään Tätikerhoon kirjoittamani tarinat. Se on kai eräänlainen ”jatko-osa” suntuubissa pyörineellä Miracles Happens-sivustolleni. Jouduin muuttamaan sivut muualle, kun kävi ilmi että suntuubi on lopettelemassa toimintaansa. Täältä löytyy siis Pokémon-aiheisia tarinoita.

Miksi valitsit juuri WordPressin?

Koska minulla on joskus ollut täällä blogi, lisäksi opiskelin aikoinani ammattikoulussa, jossa meidän piti osata asentaa WordPress koneillemme, joten päätinpä katsoa miltä täällä näyttää.

Eroaako Mustavalkoinen jotenkin vanhoista sivuista?

Eipä suuremmin. Ainoa ero lienee se ettei meillä täällä ole vieraskirjaa, koska WordPress ei sellaista minun tietääkseni edes tarjoa. Sen sijaan täältä löytyy erään linkin takaa chatti. Suntuubin versio oli vähän hienompi, mutta ehkä tähänkin tottuu?

Miksi chatti on linkin takana eikä suoraan sivuilla?

Koska en saanut chattia – jonkun minkä lie WordPressin hienouden takia näkymään itse wordpressin puolella.

Entäs Tätikerho, mikä se on?

Tätikerho on meidän Pokémonhoitola Auroran pitkäaikaisten hoitajien yhteinen ympäristö, jonka rakensimme yhteistuumin kevätkesästä 2017 Namin johdolla, voidaksemme jatkaa kirjoittelua porukalla. Tätikerho on vähän kuin pokémonhoitola, mutta sinne ei voi edes liittyä.

Eroaako Tätikerhoon kirjoitettu versio jotenkin Miwan aiemmista tarinoista?

Kyllä. Miwan Auroran aikaiset seikkailut olivat laadultaan vaihtelevia, juonta oli tuskin lainkaan etukäteen mietitty. Tätikerhon versiossa Miwa on enemmän tietäväisempi pokémoneista ja juoneenkin on yritetty panostaa vähän enemmän.

Onko uusi tarina siis niin sanottu remake?

On ja ei. Tärkeimmät hahmot kuten Miwa, Rigel ja Bellatrix tekevät paluun, mutta tarina ei kuitenkaan ole täysin samanlainen kuin edeltäjänsä. Jotkin hahmot palaavat, toiset eivät. Jotkut hahmot on korvattu täysin uusilla kuten Miwan matkakumppani ja ystävä, Rie joka korvaa Aurora-tarinoissa esiintyneen Azuran.

Entäs Miwan tiimi? Onko se täysin samanlainen kuin ennen?

Ei. Tätikerhossa saamme kukin ottaa kymmenen pokémonia tiimiimme. Miwalle on siis korkeintaan tulossa 10 pokémonia. Miwan tiimistä Rigel ja Bellatrix palaavat, mutta muut ovat täysin uusia tuttavuuksia. Esimerkiksi Sirius korvaa molemmat Soran ja Splinterin, ja Bellatrix puolestaan on vaihtanut lajia Zoruasta Skittyksi.

Hei, hetkinen! Miksi käytät samaa nimeä kuin hahmosi? Täällä haiskahtaa Mary-Sue…

Koska en ole kovin luova…? :’D En sille parempaakaan nimeä keksinyt, joten siitä tuli Miwa. En kuitenkaan kirjoita tarinoissa itsestäni, sillä siitä ei kaksista tarinaa syntyisi. Tarinoiden Miwa syntyi alun perin eräänlaisena tauko-hahmona Vihellyksen Harleylle. Yhden hahmon kirjoittaminen voi toisinaan käydä tylsäksi. Nidorinon valitsin startteriksi koska se on suosikkini lapsuudesta, enkä ollut ennen kirjoittanut Nidorinosta, joten mikäpä tässä.

Miten usein tarinoita tulee?

Niitä tulee sitten kun tulee, ei niillä ole mitään sen kummempaa aikataulua. Niitä tulee silloin kun kirjoitan. Ehkä kerran parissa kuussa, jos hyvin käy.

Onko tarinoissa jotain ikärajoja?

Toistaiseksi ei. Niissä tullaan kyllä käsittelemään asioita, jotka eivät ole kaikille suotavia, jolloin ehkä olisi syytä miettiä ikärajoja. Mutta sanottakoon että jokainen lukekoon jos siltä tuntuu.

Mitä ovat kuolleet tarinat? Mitä niille tapahtui?

Kuolleet tarinat ovat vanhoja hoitotarinoita joita kirjoittelin eri hoitoloihin, jotka syystä tai toisesta joko lopettivat toimintansa tai kuihtuivat pois. Nämä tarinat eivät siis jatku, mutta ne löytyvät yhä sivustolta, jos joku haluaa lukea niitä.

Piirtämäsi pokémonit ovat karsean näköisiä! Tiedätkö edes mitä anatomia tarkoittaa?

Kiva kun huomasit :’> En ole kauhean hyvä piirtämään, mutta päätin kuitenkin raapustaa edes jonkun näköiset kuvat tarinan päähahmoille sekä Miwan että Rien tiimeille. Ovat mitä ovat.